تولید نانوذرات طلا با استفاده از عصاره گیاه بومی منطقه سیستان
طلا در حالت تودهای فلزی زرد رنگ، نرم، خنثی با دمای ذوب ۱۰۶۸ درجه سانتیگراد است. این فلز در مقیاس نانو، خصوصیات و ویژگیهایی را بروز میدهد که آن را به فلز مهمی در فرآیندها و محصولات متعدد فناوری نانو تبدیل میکند. نانوذرات طلا در زمینههای کشاورزی، الکترونیک، کاتالیزور، رنگها، پوششدهی و داروهای زیستی کاربرد دارد.
محققان این مرکز موفق شدند نانوذرات طلا را بطور موفقیت آمیزی با استفاده از گیاه جغجغه سنتز کنند. نانوذرات سنتز شده دارای اندازه ۲۵ نانومتر هستند. اثر سمیت و آپوپتیک نانوذرات سنتز شده بر روی خطوط سلول سرطانی نیز مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج این مطالعه در ژورنال Research on chemical intermediates چاپ شده است.
نظر شما :