تولید نانوذرات نقره با استفاده از عصاره گیاه جغجغه

۱۶ اسفند ۱۳۹۶ | ۱۴:۲۰ کد : ۱۰۸۲ اخبار اصلی
تعداد بازدید:۵۷۱
نانوذرات، ذرات جامد کلوئیدی با ابعاد ۱ تا ۱۰۰ نانومتر هستند. در این بین، نانو ذرات نقره به علت خواص ضد باکتریایی خود کاربرد گسترده پیدا کرده اند. این ذرات بسته به نوع کاربرد، خواص فیزیکی و سیستم زنده درگیر، در اندازه و شکل های مختلفی به کار می روند. البته در مورد استفاده از آنها بایستی در محدوده ای باشد که ضمن تخریب میکروارگانیسمها و عوامل بیگانه بر سلولهای انسانی بی اثر باشد. نانو ذرات نقره علاوه بر خواص ضد باکتریایی، ویژگی هایی از قبیل اثرات ضد قارچی و ضدالتهابی، سازگاری با محیط زیست، غیر محرک و غیر حساسیت زا بودن، عدم ایجاد مقاومت در برابر میکروارگانیسم ها، مقاومت در برابر حرارت و پایداری زیاد را دارا هستند. با توجه به اهمیت نانوذرات نقره، محققان این مرکز نانوذرات نقره را با استفاده از عصاره گیاه جغجغه تهیه کردند. گیاه جغجغه یکی از گیاهان بومی منطقه سیستان است. نانوذرات نقره سنتز شده در اندازه ۱۰ نانومتر بودند. در ادامه، آنها فعالیت ضدمیکروبی نانوذرات سنتز شده را بر روی باکتری های گرم مثبت و گرم منفی مورد مطالعه قرار دادند. نتایج حاصل از این مطالعه در مجله Spectrochimica Acta Part A: Molecular and Biomolecular Spectroscopy چاپ شده است.

نظر شما :